Reisverzekering voor vakantie in Nederland?
Lekker op vakantie in eigen land, steeds meer Nederlanders kiezen daarvoor. Maar heeft u voor zo'n binnenlandse vakantie eigenlijk een reisverzekering nodig? Voor bepaalde vakantierisico's wel, voor andere niet.

Reisverzekering voor vakantie in Nederland?Het aantal binnenlandse vakanties is vorig jaar met 3 procent gestegen. Bijna de helft van de vakantiegangers bleef in eigen land. De mooie zomer van 2016 is daarvoor een van de verklaringen. Daarnaast slaan vakantiegangers Griekenland over vanwege de vluchtelingencrisis en Turkije, Tunesië en Egypte vanwege de kans op een aanslag. Voor 45 procent van de Nederlanders is terreurdreiging een belangrijke reden is om een vakantiebestemming te mijden.

Welke risico's verzekeren?
Ook als u op vakantie gaat in eigen land loopt u bepaalde risico's en het is goed om daarvoor een reisverzekering af te sluiten. Uw bagage is dan verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadigingen. Meestal kunt u kiezen uit verschillende verzekerde bedragen. Reist u met weinig bagage, dan kunt u de laagste dekking nemen. Moet u een geboekte trip door omstandigheden annuleren? Dan biedt de annuleringsverzekering soelaas. Het is niet nodig om medische kosten mee te verzekeren als u in Nederland blijft. Daarvoor heeft u uw zorgverzekering al.

Alleen dekking voor Nederland
U kunt speciaal voor Nederland een kortlopende reisverzekering afsluiten. Soms zijn dan ook uitstapjes over de grens naar België en Luxemburg voor bijvoorbeeld 24 uur te verzekeren. Let wel op: de verzekering geldt alleen als u minstens één overnachting binnen Nederland heeft geboekt. Een dagje weg in eigen land, waarbij u 's ochtends vertrekt en 's avonds weer thuis bent, is dus niet verzekerd.

Kortlopend of doorlopend
Gaat u vaker op vakantie, dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger en handiger dan een kortlopende reisverzekering. Maar u kunt dan de dekking niet tot Nederland beperken. Een doorlopende reisverzekering heeft altijd een Europese dekking of – als u dat liever wilt – een werelddekking. Omdat u met een doorlopende reisverzekering al uw vakanties verzekert, doet u er goed aan een dekking te kiezen waarmee u de risico's van al uw vakantiebestemmingen afdekt. Bijvoorbeeld door medische kosten in het buitenland op de polis te laten zetten, een wintersportdekking te nemen of uw bagage tegen een hoger bedrag te verzekeren.

Wilt u weten welke reisverzekering bij u past? Neem contact op met ons kantoor voor een maatwerkadvies.(11-04-2017)